Waarom een classic kopen buiten Europa?

 

Kort samengevat: in Europa zijn de meeste wagens reeds gekend, zo ook de prijzen… Het is dus moeilijk de juiste wagen te vinden aan een nog betere prijs. Buiten Europa zijn er nog opportuniteiten, vb. de USA en Japan zijn momenteel populair. We sommen hieronder even op waarom:

 

Sommige markten zijn in afstand of qua cultuur niet zo vanzelfsprekend om een wagen te kopen. De papierberg en ook de afstand (en het niet altijd kunnen 'zien' van de wagens) schrikt vele mensen af. Wat we dus nodig hebben, is goede betrouwbare partners, die als het ware onze ogen ter plaatse kunnen zijn.

Wij hebben de voorbije jaren een aantal goede contacten opgebouwd in verschillende werelddelen. Deze zorgen ervoor dat wij ter plaatse een betrouwbaar oordeel kunnen laten vellen over de wagens.

 

Daarnaast – en  wellicht het belangrijkste voor ons, autoliefhebbers – is dat de classics die wij zelf uitzoeken:

  • weinig of een aanvaardbaar aantal echte (bij voorkeur gedocumenteerde) kilometers hebben.

  • in uitstekende staat verkeren dankzij onder andere het milde klimaat.

  • regelmatig en goed onderhouden zijn en er niet mee gereden wordt met de knip op de portemonnee door roekeloze racepiloten

  • zo goed als altijd binnen gestald worden.

 

Het komt er op neer dat de hogere segmentwagens waarnaar wij op zoek zijn minder snel verslijten dan in de meeste andere landen en dat ze hoogstwaarschijnlijk niet misbruikt of verwaarloosd zijn; ze zijn gekocht, gekoesterd en onderhouden door mensen die zich dat kunnen veroorloven.